torstai 20. syyskuuta 2012

Carlos-kakku

Tämän Carlos-kakun tein ystäväni polttareihin. 
Kakku on muotoiltu kahdesta kääretorttupohjasta.
 
 
Carlos-kakku:
 
Pohja:
2 kpl kääretorttupohjaa, ohje tässä
 
Täyte:
Mansikka-mascarpone-pätkistäyte, ohje tässä

Kuorrutus:
Voikreemi
Ruskeaa sokerimassaa
Sinistä sokerimassa
Valkoista sokerimassaa
Keltaista sokerimassaa
Musta ja sininen elintarvikeväri/tussi

1) Valmista kakkupohjat linkistä löytyvän ohjeen mukaan, anna jäähtyä. Leikkaa pohjat vartalon muotoiseksi (itse tein kaavan leivinpaperiin jonka pistin kakun päälle ja leikkasin sen avulla).

2) Valmista täyte linkistä löytyvän ohjeen mukaan. Kostuta alimmainen kakkupohja ja levitä täytteet. Aseta toinen kakkukerros päälle ja kostuta.

3) Muotoile jäljelle jääneistä kääretorttupaloista rinnat, vatsalihakset ja housujen alle "kohotusta" (voi jättää pois, mulla ainakin ollu hankala saada hyvän näköiseksi) ja tee reikä navaksi. Kostuta vielä lisäämäsi kääretorttupalaset.

4) Levitä kakun päälle voikreemiä, joka suojaa marsipaania ja/tai sokerimassaa kosteudelta. Kauli ensin yläkroppa eli ruskea sokerikuorrute/marsipaani ja asettele kakun päälle. Tee sitten Björn Borg-alushousut (kaistale valkoista marsipaania) ja farkut osissa. Nappi ja nännit paikoilleen ja viimeistele koko komeus teksteillä (elintarvikeväriä, pastaväriä tms.)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!