maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kinkkuvoileipäkakku, 24 hlö

Tämä kinkkuvoileipäkakun ohje löytyy blogistani jo entuudestaan, 
mutta alla näette ainesosien määrät 24:n henkilön kakkuun.

Lisäksi tässä ohjeessa käytin sulatejuustokuorrutuksen sijasta tuorejuustokuorrutusta, joka on huomattavasti helpompi levittää.

Kinkku-voileipäkakku, 24 hlö:
  18 ruisvuokaleipäpalaa
18 vaaleaa paahtoleipäpalaa

Täyte 1:
400 g kinkkua
2 punaista paprikaa
4 dl kermaviiliä
200 g juustoraastetta
4 rkl sinappia
400 g ruohosipulituorejuustoa

Täyte 2:
300 g maksapasteijaa
4 pientä maustekurkkua

Kostutus:
5 dl lihalientä (1 lihaliemikuutio + 5 dl vettä)

Kuorrutus:
500 g maustamatonta tuorejuustoa
½ - 1 dl maitoa (tai ranskankermaa)

Koristelu:
ohuita kinkkusiivuja
ohuita meetvurstisiivuja
herneenversoja
tomaattiruusuja
1) Keitä lihaliemi mielellään edellisenä päivänä ja jäähdytä jääkaapissa.
2) Valmista täytteet. Leikkaa kinkku ja paprika silpuksi ja lisää muut täytteen 1 ainekset.
3) Pilko maustekurkut pienemmäksi ja survo ne maksapasteijan kanssa sekaisin tehosekoittimella. Laita täytteet jääkaappiin odottamaan.
4) Levitä pöydällä reilusti kelmua ja laita sen päälle leivinpaperia.
5) Leikkaa leivistä reunat pois ja aseta leivinpaperin päälle 9 ruisvuokapalaa; 3 vierekkäin ja 3 alekkain. Kostuta hyvin lihaliemellä.
6) Peitä leivät puolet täytteen 1 määrästä. Laita päälle 9 paahtoleipää, kostuta hyvin.
7) Lisää täyte 2 leiville. Laita toiset 9 ruisvuokaleipää täytteen päälle ja kostuta. Lisää loput täytteestä 1 leiville ja viimeiseksi loput 9 paahtoleipäpalaa.
8) Kostuta päällimmäiset leivät vielä hyvin ja kääri alla olevaan leivinpaperiin ja kelmuun. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Pakettia voi kääntää pari kertaa jääkaapissa, jotta kosteus menee koko kakun läpi.
9) Seuraavana päivänä poista kelmu ja leivinpaperi kakun ympäriltä ja leikkaa reunat tasaisiksi.
10) Notkista tuorejuusto maidolla tai ranskankermalla ja levitä kakun päälle.
11) Koristele kakku. Kääri kinkku- ja meetvurstisiivuista rullia ja aseta kakun päälle. Laita reunoille herneenversoja.
12) Pese tomaatit hyvin ja kuori siitä kuorimaveitsellä kantaosasta aloittaen. Kierrä samalla tomaattia niin, että saat pitkän suikaleen. Kierrä kuorisuikale itsensä ympäri. Laita suikaleen pää ruusun sisään.

4 kommenttia:

  1. Hei Heli! Tulin vain ilmoittamaan uudesta leivonta-aiheisesta blogistani. Tulehan tutustumaan! Samalla voit osallistua leivonta-aiheiseen arvontaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Krisse! Anteeksi, että vastaukseni kommenttiisi on jäänyt! Uusi blogisi on lukulistallani, käyn aina kurkkaamassa postauksesi :)

      Poista
  2. Hei, Kiitos tästä ohjeesta! Tein voileipäkakkuja ensimmäistä kertaa elämässäni viime viikonloppuna ja onnistuin tämän ohjeen avulla. Koristeissa sovelsin kiireen takia, eikä kakkuni aivan yhtä nätiltä näyttänyt kuin sinun, mutta maku oli kuitenkin erittäin hyvä. Suosittelen! Kesä terkuin, Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heidi! Kiva, että ohjeesta oli hyötyä! :) Maku on aina tärkeintä, siihen kiinnitän itsekin aina eniten huomiota. Joskus jäänyt minullakin koristelut todella niukaksi, kun kiire yllättänyt. Aurinkoista kesää sinulle! :)

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!