torstai 13. kesäkuuta 2013

Hyydytetty lohivoileipäkakku

Tämän kakun tein kolmannen lapsemme ristiäisiin.
Todella helppotekoinen kakku, ja mikä parasta -sen voi valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen.
Sulamiseen kannattaa varata reilusti aikaa, 
ota kakku pakkasesta jääkaappiin mielellään tarjoilua edeltävänä iltana.


Hyydytetty lohivoileipäkakku:

15 hengelle

Pohja:
185 g hapankorppuja
100 g margariinia

Kostutus:
4 rkl maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
300 g kylmäsavulohta
1 ruukkua tilliä
1 punasipuli
4 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria
2 limen mehu (n. ½ dl)
 
Koristelu:
100-150 g kylmäsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 lime
persiljaa

1) Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja levinpaperilla ja sivele reunoille öljyä. Hienonna hapankorput monitoimikoneessa. Sulata margariini kattilassa ja lisää hapankorppumurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle. Kostuta maidolla.

2) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi tai hienonna monitoimikoneella (jätä sattumia joukkoon).

 3) Hienonna tilli ja punasipuli. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon kaikki ainekset limemehua ja liivatteita lukuun ottamatta.

4) Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle tai pakkaseen.
 
5) Peitä kakun pinta kylmäsavulohisiivuilla. Notkista tuorejuustoa vatkaimella ja laita pursotuspussiin, tee pursotukset kakun päällisosan reunoille ja säteittäin sen poikki.
Asettele keskelle limenlohkoja ja viimeistele koristelu persiljaruusukkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!