torstai 20. syyskuuta 2012

Tuparikakku

Tämän kakun vein tuparilahjaksi ystäväpariskunnalleni.
Tein ensimmäistä kertaa ihmishahmo-koristeen, ja suht tyytyväinen siihen olen -toki on monta asiaa minkä olisin voinut tehdä paremminkin.


Pohja:
Suklaakakkupohja, ohje täällä

Täyte:
Baileystäyte, ohje täällä

Kuorrutus:
Suklaakreemi, ohje täällä
Suklaakermapursotukset

Koristelu:
Suklaasydämiä
Pronssin väristä kimalletta
Sokerimassasta ja marsipaanista tehty teksti ja hahmokoriste

Suklaakermapursotukset:
2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa kevytvispiä
100 g suklaata

1) Valmista kakkupohja sekä täyte linkeistä löytyvien ohjeiden mukaan.

2) Jaa kakkupohja kolmeen osaan, kostuta ja täytä kakku.

3) Valmista suklaakreemi linkistä löytyvän ohjeen mukaan ja levitä kakun päälle.  Vedä pinta koristeluraapalla. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat suklaakerman.

4) Valmista suklaakerma: Vaahdota kerma jättäen se hieman normaalia pursotuskermaa löysemmäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa se kermavaahdon joukkoon. Pursota samantien, sillä suklaa jähmettää vaahdon nopeasti.

5) Koristele kakku.

Kermapursotukset.

Kakku koristeltu kimalteella ja suklaasydämillä.

2 kommenttia:

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!