torstai 20. syyskuuta 2012

Tiikerikakku Candy melts-kuorrutteella

Tämä kakku tuli vieraille tarjottavaksi. Minulla sattui olemaan kaapissa Candy melts-nappeja, joita päätin testata tämän kakun kuorrutteeksi. En ollut käyttänyt niitä aiemmin, ja yllätyinkin kuinka jämäkkää sula suklaamassa olikaan. Olin nimittäin suunnitellut vetäväni pelkkiä suklaanauhoja kakun reunoille, mutta suklaasulan ollessa liian jäykkää levitinkin massan tasaisesti koko kakun päälle. Lisäsin vielä nomparelleja ja koristeita, jotta kakku näyttäisi vähän nätimmältä...

Kakun pinta oli kovetettuaan turhan kova leikata. Suklaasulaan olisi voinut lisätä kermaa tai sulaa voita, jotta leikattavuus olisi ollut parempi. Mutta tulipahan testattua nyt nämä Candy melts-napit -lopputuloksena totesin, että taitavat soveltua ennemmin suklaakoristeiden -ja pursotusten tekemisiin.


Tiikerikakku:
150 g voita
2 ½ dl sokeria
3 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa
3 valkuaista
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
Koristelu:
Candy melts-nappeja, värisekoitus
nomparelleja
koristekukkia ja perhosia
 
1) Voitele ja jauhota aaltoreunainen noin 2 litran vetoinen rengasvuoka.
2) Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuainen kerrallaan ja vatkaa, kunnes keltuaiset ovat hyvin sekoittuneet vaahtoon.
3) Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne vaahtoon vuorotellen kerman tai maidon kanssa.
4) Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan.
5) Kaada 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja mausta se kaakaojauheella ja vaniljasokerilla. Kaada hieman vaaleaa taikinaa vuoan pohjalle. Kaada tumma taikina vuokaan ja loput vaaleasta taikinasta. Pöyräytä lusikalla taikinan läpi, jotta taikinat sekoittuvat.
6) Paista ritilällä uunin alaosassa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun olla hetki vuoassaan. Kumoa se ritilälle ja anna jäähtyä.
7) Sulata vajaa pussillinen Candy melts-nappeja esim. vesihauteessa ja levitä suklaasula kakun päälle. Ripottele nomparelleja kakun päälle ja viimeistele koristekukilla ja -perhosilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!