maanantai 17. syyskuuta 2012

Texmex-voileipäkakku

 Tätä voileipäkakkua olen tehnyt useaan otteeseen. 
Tästä kakusta riittää syötävää isommallekin porukalle!

Resepti Pirkan, koristeluidea Kinuskikissalta.


Texmex-voileipäkakku (24 annosta):

3 pkt (36 palaa) täysjyväpaahtoleipää

Broileritäyte:
 450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
 ½ tl suolaa
 ½ tl mustapippuria
 1 tlk (320 g) salsa mexicana -meksikolaiskastiketta (esim. Pirkka)
 1 tlk (300 g) juustodippiä (esim. Pirkka)

Guacamoletäyte:
 ½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä (esim. Pirkka)
 1 punainen paprika

Kostutus:
 1 ½ dl vettä
 ½ dl sitruunamehua

Kuorrutus:
 ½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä (esim. Pirkka)
 150 g ranskankermaa

Koristeeksi:
 1 keltainen parika
 kirsikkatomaatteja
 punasipulia
 jääsalaattia
 1 ps nachoja
 herneenversoja

1) Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

2) Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

3) Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.

4) Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.

5) Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta jääsalaatilla, paprikasuikaleilla, kirsikkatomaateilla, punasipuleilla, nachoilla ja herneenversoilla. Poista paperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!