maanantai 17. syyskuuta 2012

Täytetty suklaakakku

Tämän kakun tein poikani kastejuhlaan.
Tämä kakku on todellisille suklaan ystäville!


Suklaakakku:
175 g voita
175 g sokeria
4 kevyesti vatkattua kananmunaa
200 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata sulatettuna

Täyte:
4½ dl kuohukermaa
375 g paloiteltua tummaa suklaata

1) Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vähitellen vatkaten kunnolla jokaisen munan jälkeen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja hämmennä kakkuseokseen. Hämmennä sitten sula suklaa joukkoon.

2) Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisijaltaan 20-22 cm). Kaada taikina vuokaan, sivele pinta tasaiseksi ja paista 180 asteessa 40 minuuttia tai kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten. Anna asettua 5 minuuttia, kumoa kakkuritilälle jäähtymään ja leikkaa kylmänä leveyssuunnassa kahtia.

3) Täyte: Kiehauta kerma jatkuvasti sekoittaen. Lisää suklaa vähitellen joukkoon ja hämmennä, kunnes se sulaa ja sekoittuu. Siirrä kulhoon ja jäähdytä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja vatkaa kunnes seos on ilmavaa. Laita kolmannes täytteestä sivuun ja levitä loput kakkukerrosten väliin, päälle ja sivuille.

4) Laita loput täytteestä pursotinpussiin ja koristele sillä kakku päältä mieleisilläsi kuvioilla. Nosta ennen tarjoilua tunniksi jääkaappiin. Koristele kakku.


Kakussa koristeena pursotuksen lisäksi suklaalastuja ja liljoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!