torstai 20. syyskuuta 2012

Pähkinäsuklaapullat


Pähkinäsuklaapullat:

Taikina:
5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voi- tai margariinisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

Täyte:
4 dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Rainbow)

Pinnalle:
1 muna
(raesokeria)

1) Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon.

2) Lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissänpuuhaarukalla sekoittaen.

3) Sekoita taikinaan voisula ja tämän jälkeen loput jauhot, sekoita taikina käsin. Kohota n. 45 min.

4) Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Vaivaa ensin ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. 25 x 85 cm kokoiseksi levyksi. Levitä pinnalle puolet pähkinäsuklaalevitteestä (2 dl).

5) Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. Leikkaa 2 cm paksuiksi paloiksi. Nosta kierteet pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla n. 10 min. Voitele munalla. Paista 200 asteessa n. 8 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!