keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Mustekala-kakku

Idean tästä kakusta sain Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta.


Mustekala-kakku:

Pohja:
Suklaakakkupohja; ohje tässä

Täyte:
Mansikka-mascarpone-Daim, ohje tässä
(ohjeen Pätkis-suklaan tilalla käytetty Daim-suklaata, ohje muutoin sama)

Kuorrutus ja koristelu:
250 g valkoista sokerimassaa
250 g sinistä sokerimassaa
Sokerimassasta tehty mustekala
kaupan suklaasimpukoita jne.
 

1) Tee pohja ja valmista täyte linkistä löytyvien ohjeiden mukaan. Kokoa kakku.

2) Kiepauta sokerimassapötköt toistensa ympärille. Kauli massa leivinalustan päällä ja siirrä se varovasti kakun päälle.
Huom, tämän kakun päälle en itse lisännyt kreemiä, koska kakku tuhottiin samantien. Jos valmistat kakun edellispäivänä/useita tunteja ennen tarjoilua, lisää kreemi kakun pintaan ennen kuoruttamista, jotta kakusta nouseva kosteus ei saa pintaa vettymään.

3) Aseta mustekalakoriste kakun päälle. Lisää suklaat, kiinnittämisessä voit käyttää apuna sulatettua suklaata.

2 kommenttia:

  1. Piti tulla lisää fiilistelemään.. ;) Osaatko muuten sanoa, kun aina jää yli sokerimassaa, marsipaania ym., että kauanko ne säilyvät jääkaapissa? Ja jos niistä värkkäisi koristeita, niin miten ne tulisi säilyttää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kuullu, että massoja ei kannata pitää jääkaapissa, ne kuivuu. Itse säilytän aina tiiviissä muovipussissa. On olemassa ainetta (jonka nimeä en nyt muista), jolla kuivahtaneen massan saa taas notkistettua. Ja oon kuullu, et kaupan sokerimassalla voi myös koittaa.

      Koristeet tulee kuivata kunnolla, useampi vuorokausi. Kuivuttuaan ne kannattaa laittaa tiiviiseen rasiaan, säilyy sitten vaikka vuosia! :)

      Poista

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!