maanantai 17. syyskuuta 2012

Kinuski-puolukkatäyte

Kinuski ja puolukka on yhdistelmä, joka toimii! 
Olen suosinut tätä täytettä syksyisin kun tarjolla on tuoreita puolukoita, mutta pakastetut käy yhtä hyvin.

Kinuski-puolukkatäyte:

Kinuskikastike:
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria

Kerma-tuorejuustovaahto:
3 dl kuohukermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa

3 liivatelehteä
4 rkl vettä
100-150 g puolukoita (mieluiten jäisiä)
 
1) Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Kastike on hyvä tehdä valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.

2) Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

3) Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

4) Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

5) Lisää joukkoon puolukat ja levitä täyte kostutetun pohjan päälle. Tuoreet puolukat voi ripotella täytteen joukkoon levitettäessä sitä pohjan päälle. Näin puolukoiden mehu ei pääse värjäämään ja maustamaan kinuskivaahtoa.

6) Hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilahduttavat aina suuresti, joten jätä käynnistäsi merkki!